Süsü és Barátai
mesekiállítás


Videó lejátszása


Megyeri János
(Megyeri János)

Miről szól ez a kiállítás?

Mirr-Murr, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Oriza Triznyák, Pom-Pom, Süsü a sárkány . . . és még nagyon-nagyon sokáig sorolhatnánk társaikat! Ők, Csukás István halhatatlan mesefigurái.

E csodás mesebeli főszereplők egy kiállítás keretében „teljes embernagyságban” most a valóságban is megjelennek, kilépve a mesekönyvek, mesefilmek világából. A Kossuth-, Prima Primissima-, József Attila – díjjal és még számos egyéb szakmai nívós elismeréssel kitüntetett kortárs magyar író, költő és esszéíró figuráit Megyeri János szobrászművész kelti újra életre.

A művész által megalkotott egyedi mesevilág összesen 16 figurából áll, amelyek öt jelenet keretében mutatkoznak be. A különleges tárlat szereplői közül több mint 10 nagyméretű figura, akiket olyan megtestesítésben láthatnak az érdeklődők, mint ahogyan eddig még ezt sehol máshol az országban!

Bemutatás képeken keresztül

Vélemények


“ Hihetetlen élmény volt élőben látni ezeket a csodálatos mesefigurákat, zseniális munka! Vissza a gyermekkorba… ”
Avatar
“ Családommal ellátogattunk egy gyermeknapi rendezvényre, nem hittem a szememnek amikor megláttam Süsüt ilyen hatalmas méretben! Gyermekeim, unokáim is nagyon élvezték, köszönjük! ”
Avatar


“ Köszönjük szépen, hogy ilyen csodás élményben vehettünk részt! Nekem Pom Pom a kedvencem! ”
Avatar
“ Tudtuk, hogy fel fogja dobni a rendezvényünket a kiállítás! Nagy sikere volt, köszönjük a lehetőséget! Csukás meséi felejthetetlenek!”
Avatar